HU | EN
HUNGARORING MOTOROS AKADÉMIA
SUZUKI MOTOFEST 2019
Iratkozz fel a kötelező
előkészítő tréningjeinkre:
uralomamotorom.hu/motofest_trening/
HUNGARORING MOTOROS AKADÉMIA
Motoros tréning utalványok
Válasszon motoros tréning utalványaink
közül a Hungaroring Shopban!
Utalványok: www.hungaroringshop.hu
Szerezz gyakorlatot ezen a pályán is!
Hungaroring Motoros Akadémia
MOTOROS AKADÉMIA
TEMPO KURZUSOK
Komplex képzések: versenypálya,
aszfaltos gyakorlatok, dirt
MOTOROS AKADÉMIA
ADRENALIN KURZUSOK
Versenypályás képzések

MOTOROS AKADÉMIA


Dirt pályaDirt pálya, a belső területen 11-12 kanyar között: Tapadásérzet maximális fejlesztése.
Az épített földpályákon nincs elég tér, hogy a sebességet tovább fokozzuk, pedig jól tudjuk, hogy a sebesség, és a dőlésszög a legélvezetesebb dolog az igazi motoros életében. Itt a terület, hogy a motor mély döntésével provokáld a kerekek megcsúszását egy kis gázadás fűszerezésével! Tudatosan felismered a kerekek megcsúszása előtti állapotát (vagyis várod), a megcsúszást pedig képes leszel kivédeni a megszerzett motorkezelési tudásoddal, ez lesz a legjobb gondolat előtti cselekvésed az életben!

Motocross pályaMotocross pálya, 11-12 kanyar közötti külsős szakaszon: Figyelem, erőnlét erősítése.
Az eredeti pálya 2001-ben készült el Czuczi György tervei alapján, majd a kedvezőtlen széljárásnak köszönhetően egyre inkább háttérbe szorult a használata. De nem nekünk, motorosoknak! A mostani, kizárólag vezetéstechnikai oktatásra használt szakasz nyomvonala 1,56 km. Ez a nyomvonal részekre bontható, megtalálható 30 méteres szintkülönbség, 9%-os lejtő-emelkedő, ami mindkét irányba járható! A laza talajon való motorozás, ereszkedés, mandinerek, technikás feladatok mellett bármilyen motorkezelési tevékenység gyakorolható! A motocross pálya embert próbáló, fárasztó kihívásait teljesítve képes leszel a motorodat, a komfortzónádon bőven belül maradva biztonságosan uralni.

Aszfaltos TanpályaAszfaltozott tanpálya, Porsche parkoló: A közúti motorozás alapfeladatainak elsajátítása. A parkoló 115 m hosszú, és 60 m széles. Ez a tágas felület, és versenypálya minőségű aszfalt megengedi, hogy a közúti motorozás során kialakuló bármilyen szituációt gyakorolhassunk. A pályán belül található 8-as nyomvonal 7 méteres átmérővel osztottan, és piskóta nyomvonallal is használható. A felfestett szigetek közötti terület kiváló lehetőség az alacsonysebességű manőverezés gyakorlására. A tágas felületen különböző szlalom, és fékezési zónákat tudunk leválasztani, különösen kedvelt a kihívásokat kereső motorosaink számára „siratófalunk” erőteljes lejtő-emelkedőjével, ahol meg kell állni az oktató jelzésére. A tanpályán eltöltött idő a leghasznosabb, ha fékezéskor, fékkészenlétben vagy, csökken a reakcióidő, helyes fékezés technikát alkalmazva pedig rövidül a fékutad. és ez csak egy a sok-sok megszerezhető készség közül!
 

VersenypályaA Hungaroring Magyarország legmodernebb autóversenypályája. Budapest és Gödöllő között, az M3-as autópálya közelében található Mogyoród külterületén. A pálya elsősorban a Formula–1 magyar nagydíjról ismert, amit 1986 óta folyamatosan megrendeznek.

FöldpályaÉpített földpálya, a főépület mellett.: Ügyesség, motorkezelési hibák kijavítása.
A pálya 2014-ben épült a triál, és dirt motorozás szerelemgyerekéből! A pálya használatához motort biztosítunk! Míg a szomszédos autós tanpályán, a műgyantás felületen autós kollégák csúszkálnak, nekünk a földpálya ad változatos tapadási felületet a motor kordában tartásához. Fékezés, kanyarodás, szintkülönbségek legyőzése csúszó kerekekkel, a motorosok rémálmait idézzük fel, de rövid idő alatt képes leszel ezeket, pusztán a testtartásoddal, finom motorkezeléseddel egyensúlyban tartani.

Erdei útszakaszokA 30 hektáros erdőben több mint 20 km-es erdei úthálózat található, amely természetes terepakadályokkal tűzdelt (árkok, lejtők, emelkedők, nehezen járható terepszakaszok) és kiválóan alkalmas motor, quad és 4x4-es terepjáró túrák helyszínéül.

Média parkolóMédia parkoló, ami a főbejárat mellett, a szervizútról közelíthető meg: Különböző kanyarívek, hagyományos szlalom, és eltolt szlalom feladatok a dőlésszög szerelmeseinek! Itt nem kell akcióhősnek lenned, hogy elsajátítsd a motorkezelés egyik legfontosabb tételét a kanyarodást, csak jelentkezned kell szerpentin képzésünkre! Ez a parkoló 27 méter széles, és 160 m hosszú hogy biztonságban érezd magad, miközben teljesíted a feladatokat. Képes leszel a motorodat tudatosan irányítani a kormánnyal, akár egy kézzel is! Felismered a hátsó fék, gázkezelés, testtartás fontosságát, miközben csak oda nézel, ahova haladni szeretnél!

KörpályaKörpálya a tanpálya területén: Kanyarsebesség növelése, kanyarban testtartás kontroll, kanyarban finomítása lassítás, vagy kemény fékezés! A körpálya 30 méter átmérőjű, és enyhén pozitív dőlésű pálya. Az ismeretlen kanyarokat nem szeretjük, motorozásunk darabos, vagy bevállalós lehet, ami hosszú távon nem nyújt biztonsági tartalékot. A szerpentin képzés keretein belül  lehetőséged van a gyakorlásra, tágas terek, állandó ívek. Itt kiderülnek a testtartásbeli hiányosságok, itt megérezheted az összhangot a fékezés, és a kanyarodás különbontása során. Ismeretlen kanyar előtt felkészülten várod a váratlant, tudni fogod, mikor lassíthatsz keményen, és mikor csak simogathatod a fékedet!
TOVÁBBI HÍREKGroupama  Tanpálya Adószám: 12334023-2-13 Cégjegyzékszám: 13-09-078681
Cím: 2146 Mogyoród Pf.49 Hungaroring Tel: (06-28) 441-951 Fax: (06-28) 441-961


Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015